Příběh neobyčejné infuzní karafy Porthole začal v Chicagském ikonickém baru The Aviary během rozhovoru místních šéfbarmanů s designérem českého původu Martinem Kastnerem. Základní ideou bylo vytvořit dokonalou nádobu pro jednoduchý proces extrakce chuti z pevných přísad do kapaliny, jako je voda, olej, nebo alkohol. Tento proces se nazývá infuze.
Sám Martin Kastner, původem kovář a sochař, přiznává, že prvotní inspirací pro nádobu Porthole bylo podmořské okno z českého filmu Vynález zkázy. Okno, jež umožní lidem stát se svědky infuzní přeměny, okno do světa delikátní chuti. A tak Kastner společně se svým Chicagským studiem Crucial Detail stvořil dvě desítky ručně vyrobených kusů infuzní nádoby Porthole, která se již během prvních týdnů od svého debutu stala terčem pozornosti desítek kulinářských časopisů, blogů a celé designové komunity. Časopis Food Arts ji zobrazil na obálce a studio Crucial Detail v reakci na zájem veřejnosti spustilo crowdfundingovou kampaň s cílem přinést tento exkluzivní design širšímu publiku.
Kampaň na Kickstarteru mnohonásobně překonala svůj cíl, když vybrala místo původních osmadvaceti tisíc celkem sedm set padesát tisíc dolarů. Od té doby Porthole inspiruje kuchaře, barmany a mixology z celého světa svou jednoduchostí, krásou, ale současně také neuvěřitelnou lehkostí použití. Karafu Porthole lze nalézt ve většině uznávaných restaurací, barů a hotelů světa, stejně jako v těch nejintimnějších privátních prostředích.
Přijměte pozvání do světa nekonečných variant chutí a vůní, který nabízí infuze s karafou Porthole, a tvořte unikátní koktejly, limonády, oleje, octy, omáčky, sirupy, čaje nebo kávu. Infuzní nálevy dodají chuť a vůni téměř každému receptu. Vyzkoušejte je také v omáčkách, vývarech nebo bylinných směsích. Luxusní karafa Porthole potěší nejen kulinářské profesionály, ale také fanoušky kvalitní gastronomie.