Crucial Detail Aviary Slingshot set 2 sklenic

Kód: 11.08.00
Neohodnoceno
3 933 Kč / 2ks 3 250 Kč bez DPH
Skladem (4 2ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

In the Rocks, je jeden z nejznámějších koktejlů baru The Aviary. Původní koncept byl jednoduchý a sledoval myšlenku stvořenou v sesterské Alinee – servírovat koktejl uvnitř duté ledové koule. Tento proces byl v konečné podobě poměrně náročný, kniha The Aviary book tento proces velmi podrobně popisuje.
Důsledkem toho bylo také to, že jsme důkladně prozkoumali nejrůznější kladiva na rozbití ledu, s cílem toho, aby nebyla ztracena kontrola nad tímto procesem. Thomas Lilly, tehdejší koordinátor studia, v tu chvíli navrhl, že by mohla být uspokojivá i střelba prakem a ukázalo se, že jde o správnou cestu. Počáteční verze praku, kterou jsme zkoušeli, úplně nevyloučila příležitostné rozbití skla, což nás ale nasměrovalo k návrhu verze s vyrovnávacím prstencem, který umožňuje lepší kontrolu směru nárazu. Tato verze je od té doby v provozu.
Nadšení z rozbíjení ledu vedlo k četným dotazům na dostupnost „praku“. Váhali jsme s jeho nabízením kvůli složitosti procesu výroby duté ledové koule. Ale to jen do doby, než Allen Hemberger, jeden z autorů knihy The Aviary book, přizpůsobil metodu technologicky pro domácí použití a velkoryse se podělil o tyto své zkušenosti. Od té doby vytváříme pro domácí uživatele malý počet „praků“ a nabízíme je ve dvou dárkových sadách, z nichž jedna má jednu sklenku a druhá dvě sklenice.
Pozor, postup je určen ambiciózním nadšencům koktejlů! Pokyny naleznete zde. Proces tvorby koule je nutno vyzkoušet a otestovat na základě konkrétního mrazáku metodou pokusu a omylu. Můžeme však slíbit, že jakmile se v postupu vyškolíte a zdokonalíte, výsledek bude naprosto potěšující.
Sada praků s jednou sklenicí: obsahuje jeden Slingshot „prak“, jednu sklenici, 10 balónků (pro ledové koule) a domácí instrukce.
Sada praků se dvěma sklenicemi: obsahuje jeden Slingshot „prak“, dvě sklenice, 10 balónků (pro ledové koule) a domácí instrukce.
Instrukce pro přípravu ledové skořápky
Toto jsou pokyny pro vytvoření ledové skořápky pro ikonický koktejl baru Aviary „In the Rocks“ za pomoci Slingshot „praku“.
Samotné recepty na koktejly najdete na stranách 312-321 v knize „the Aviary book“.
POZNÁMKY:
Následující pokyny jsou sestaveny při konkrétních specifických podmínkách a vybavení dostupném v našem studiu. Očekávejte proto, že pro dosažení optimálního výsledku je nutné brát v potaz proces učení je potřeba vyzkoušet postup vícekrát. Čas potřebný k dosažení ideální tloušťky skořepiny (3-4 mm / 1/8 ”-3/16") musí být testován a upraven podle specifických nastavení použitého mrazáku a velikosti vany nádoby na vodku, může se tedy výrazně lišit.
Proces vyžaduje několik hodin, než se voda zmrazí. Důrazně proto doporučujeme zahájit přípravu noc předtím, než budete chtít naplnit skořepinu koktejlem.

Slingshot v akci

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Crucial Detail je oceňované designérské studio, založené Martinem Kastnerem. Již více než deset let zkoumali lidé z Crucial Detail synergii jídla a designu, práci v popředí fine diningu společně s nejlepšími kuchaři světa.

Kromě toho, že byl Martin Kastner jmenován organizací The Future Laboratory jedním ze 100 nejvlivnějších designérů světa, obdržel dále ve spojení s Crucial Detail cenu Global Innovation Award pro nejlepší design produktu Porthole a dále cenu Book Design of the Year Award za knihu Alinea. V roce 2015 a 2017 byl Crucial Detail nápomocen týmu USA při historicky prvním umístěním se na stupni vítězů a to na prvním a druhém místě v nejprestižnější kulinářské soutěži světa, Bocuse d'Or. Selekce designů Crucial Detail je nyní k dispozici ke koupi na našem e-shopu.

Martin Kastner, narozený v České republice, se vyučil kovářem a strávil také nějaký čas restaurováním historických hutí na zámku v západních Čechách, pak přesedlal na design přírodních materiálů a sochařství. Crucial Detail založil v roce 1998, krátce po svém příjezdu do USA. Je známý díky svým konceptům stolování pro servis Alinea, díky nimž se dostal na seznam 100 nejvlivnějších jednotlivců v moderním designu, vytvořený organizací The Future Laboratory.

On je také tím člověkem, který navrhnul The Porthole Infuser, překrásnou infuzní nádobu, původně vytvořenou jako jeden z mnoha zakázkových kusů pro kuchaře v baru The Aviary v Chicagu. Produkt Porthole byl představen v desítkách publikací, včetně obálky časopisu Food Arts Magazine, čímž si našel cestu do nejprestižnějších světových barů, hotelů a restaurací a také do muzea moderního umění v New Yorku.

Kastner obdržel v roce 2014 cenu IHHA Global Innovation Award za nejlepší design produktu a je zodpovědný za design podnosu a doplňků týmu USA na Bocuse d'Or v roce 2015 a 2017, který týmu dopomohl k získání stříbra a zlata a to poprvé v jeho historii.